In ultimii sapte ani, proprietarii acestui imobil au creat un loc ce pare putin probabil de realizat in Bucurestiul de astazi.


Cu siguranta a fost o provocare pentru proprietari sa faca posibila intalnirea in spatiul de locuit a confortului, bunului gust si a decentei precum si integrarea intr-o subtila armonie a cladirii cu natura, aratand totodata respectul cuvenit mostenirii istorice si culturale a zonei.


Rezultatul este oaza de liniste totala si ragaz in care se poate respira un aer curat dar in acelasi timp aproape de centrul Bucurestiului, un loc ce combina valorile arhitectonice traditionale ale zonei cu un confort modern si o zona de agrement situata direct pe malul lacului Mogosoaia, cu plaja proprie, ponton de ambarcatiuni si o priveliste remarcabila a parcului aflat in posesiunea Palatului Bibescu.Proprietarii nu s-au grabit niciodata in ce priveste ridicarea acestor cladiri. Impinsi de pasiunea pentru aceaste case ei nu au crutat nici un efort in a alege materiale care sa satisfaca gratia si rafinamentul destinatiei lor propriu-zise, chiar daca acest lucru a insemnat uneori intarziere in etapele de constructie.Au controlat deasemenea fiecare stadiu in dezvoltarea cladirilor, incepand prin a alege cei mai buni mesteri artizani si mestesugari din variate zone din tara (tamplari din Bucovina, mesteri artizani pentru acoperis din Delta Dunarii, zidari si zugravi de fresce bisericesti precum si dulgheri din Maramures), adesea contribuind ei insisi la finisarea detaliilor de executie.
Farmecul acestui loc este dezarmant; este fara doar si poate dragoste la prima – la a doua, si chiar la a treia vedere. Imaginati-va ca veti veni acasa de la munca seara si puteti pescui din propria dumneavoastra barca un salau sau pur si simplu va puteti bucura de liniste urmarind sau chiar ascultand multimea de pasari din jurul lacului.

O mica piscina salasuieste aproape de oglinda lacului, iar sauna este la etajul al 2-lea al proprietatii. Gradina spatioasa are o terasa generoasa strajuita de un gazon proaspat.Casa in sine nu este doar armonioasa, ci si impresionanta prin cota unica de personalitate datorata inaltimii acoperisului, turnului invelit cu stuf si texturii traditionale din tencuiala peretilor.Linistea si exclusivitatea proprietatilor Manoir du Lac, precum si imediata apropiere a Bucurestiului si a unor semnificative puncte de interes (centrele comerciale Baneasa, Militari, aeroport) fac din aceasta locatie o adresa foarte speciala pentru cei care isi doresc sa evadeze din tumultul orasului.